Sâmbătă, 16 Iunie 2012 04:23 |
Dulceata de caise - reteteCaisele sunt unele din cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi aromate delicioase. Dulceata de caise este potrivita pentru desert, prajituri si umplutura pentru clatite. Va prezentam cateva retete pentru dulceata de caise.
Dulceata de caiseIngrediente:3 kg de caise curatate de samburi si coaja2 kg de zaharsare de lamaiezahar vanilatMod de preparare:Curatam caisele, dupa care le asezam in vasul in care le vom fierbe (adaugam un rand de caise, apoi unul de zahar). Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa o jumatate de ora de fierbere, putem scoate caisele si lasam sa fiarba siropul in continuare. Dupa ce scade siropul si se incheaga, luam spuma si adaugam caisele pe care le-am scos mai inainte. Adaugam sarea de lamaie si zaharul vanilat, dupa gust, amestecam usor si punem dulceata fierbinte in borcane. Infiletam borcanele si le punem cu gura in jos. Le tinem o vreme la caldura, pana la racire, dupa care le depozitam in camara.Dulceata de caise cu samburiIngrediente:2 kg de caise1,5 kg de zahar1 lamaieMod de preparare:Spalam caisele, le rupem in doua si scoatem samburii. Punem caisele intr-o oala impreuna cu zaharul si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Stoarcem lamaia si punem zeama peste caise. Spargem samburii si ii decojim de pielita maronie, dupa care ii punem in cratita cu dulceata. Se lasa la foc pana se intareste, dupa care asezam dulceata fiebinte in borcane. Inchidem borcanele, le tinem pana se racesc, apoi le punem in camara pentru iarna.Dulceata de caise pentru iarnaIngrediente:1 kg de caise coapte1 kg zahar100 ml apa1 lingura cu zeama de lamaie1 zahar vanilat
Mod de preparare:Spalam caisele, le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si le lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam usor sa nu sfaramam caisele. La final, adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dulceata este gata in 30-35 de minute.Samburii de caise dau un gust deosebit dulcetii, asa ca nu ezitati sa ii decojiti si sa ii adaugati si pe acestia in dulceata, la final, in functie de preferintele duneavoastra.Cand dulceata este gata, o punem in borcanele curate si uscate. Le tinem o vreme la caldura, sub o patura, pana la racire, dupa care le punem in camara pentru iarna.
Dulceata de caise - reteta clasicaIngrediente:3 kg caise fara samburi2,5 kg zaharsare de lamaie
conservant
|
Sarlota de portocale Iata reteta pentru sarlota pe portocale, pentru 12-16 portii, un preparat aromat si ideal pentru mese festive.
Read moreIstoricul inghetatei Colorata, parfumata, ademenitoare, ea anunta anotimpul cald. La venerabila ei varsta de peste 3000 de ani, inghetata isi pastreaza nealterata prospetimea. Se pare ca inventatorii “dulciurilor” inghetate sunt orientalii....
Read moreArsenie Boca - cărţi Când este să vorbim despre „Sfântul Ardealului”, Părintele Arsenie Boca, cuvintele noastre nu pot cuprinde toată măreţia acestui om. A fost nu doar un cititor al inimii...
Read moreViata intre ras si plans “Oamenii care se daruiesc acestei mari arte, care este arta de a face descoperiri, trebuie sa fie independenti si liberi, subrezistenta lor trebuie sa...
Read moreDelta Nilului, darul marelui fluviu Nilul este cel mai mare fluviu din lume (6.671 km, din care 1.55 pe teritoriul Egiptului). Delta Nilului este darului marelui fluviu si ocupa o arie...
Read moreEfectul de tunel De cele mai multe ori, cand se discuta despre primejdiile rulajului cu viteza excesiva, sunt aduse in sprijinul argumentatiei micsorarea stabilitatii si manevrabilitatii masinii, precum si reducerea timpului...
Read moreHoroscop Taur februarie 2016 Afla horoscop Taur februarie 2016. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2016 pentru zodia Taur: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreAstronomia megalitica Nici Ptolemeu, nici Tycho Brahe si nici Copernic nu pot fi considerati parintii astronomiei. De ce? Pentru ca astronomia este cunoscuta cu cel putin 4000 de ani in urma....
Read moreRobotul perfect al inginerului Huber Dupa 10 ani de munca, elvetianul August Huber, din cantonul Appenzell, a reusit sa construiasca un robot perfect, adica un om mecanic, care sa poata...
Read moreSemnificatia florilor Inca din Antichitate, florile au capatat o importanta majora: ele sunt plante decorative, protejeaza de duhurile rele si il vindeca pe om de diferite boli. Florile au o anumita...
Read moreSecretul si legenda nodului gordian Nodul gordian a ramas in istorie mai mult prin semnificatia metaforica de lucru indestructibil, irezorvabil. Cu toate acestea, primul care a infruntat oracolul a fost Alexandru...
Read moreHoroscop 2016 pentru toate zodiile Descopera horoscop 2016. Descopera previziunile astrologice pentru toate cele 12 zodii si tendintele generale in dragoste, cariera, bani si sanatate. Mentionam ca...
Read moreSfantul Gheorghe 2014 Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este sarbatorit de biserica Ortodoxa pe 23 aprilie 2014. Cu aceasta ocazie ii sarbatorim si pe toti aceia care poarta numele Sfantului Gheorghe si...
Read moreSemnele de punctuaţie - poezii Două puncte Suntem fraţii gemeni, ştiţi? Două puncte ne numiţi. Folosiţi-ne, în scris, vă rog, Înaintea liniei de dialog. De asemenea, să nu uitaţi Şi-n alt loc...
Read morePoezie patriotica - Destin O poezie patriotica scrisa de Dan Verona – Destin. Unirea, vis de mari barbati Fara de somn veghind, doar luminati De gandul ca-s de-o vesnicie frati Si-aceeasi maica dulce le-a dat...
Read moreCredinte, datini si traditii de Boboteaza pastrate din batrani Boboteaza, dupa Anul Nou, e sarbatoarea cea mai bogata in traditii, datini si credinte. Din vechime, romanii de pretutindeni indatineaza a numi ajun...
Read more