Interferente.ro Lifestyle Frumusete Dieta detoxifiere si cura de slabire cu pepene

Luni, 03 August 2015 01:05

Dieta, detoxifiere si cura de slabire cu pepene

Dieta detoxifiere si cura de slabire cu pepeneLuna august e luna pepenilor, iar pepenii sunt fructe ideale pentru slabit. De ce? Pentru ca in proportie de 95% ei cotnin apa si ea se elimina extrem de usor. Nu insa inainte de a imbogati organismul cu saruri minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, nichel, fluor) si vitamine (A, B6, B12). In plus, pepenii contin o substanta activa care topeste celulele de grasime intarind astfel epiderma. Dieta cu pepene este cura de slabire cu efecte atat in pierderea kilogramelor in plus, cat si in detoxifiere, pentru curatarea organismului.

Desi pepenii contin multa apa, trebuie sa beti obligatoriu si minim doi litri de apa plata sau ceaiuri de plante pe zi. De asemenea:

· luati zilnic o tableta de multivitamine;

· alaturi de felurile de pepene puteti manca doua felii de paine prajita;

· atentie la bolile de rinichi: intrucat pepenele activeaza puternic eliminarea lichidelor din organism, bolnavii de rinichi trebuie sa consulte medicul inainte de a tine dieta.

Cura cu pepene nu are influenta asupra administrarii medicamentelor.

Va prezentam cateva preparate din pepene, pentru o cura de doua zile. Retineti ca puteti alege unul din ele, dupa gust.

Micul dejun

Iaurt cu pepene si fructe de padure

Ingrediente: 150 g pepene (pepene galben sau pepene rosu), 50 g zmeura, mure sau afine, 150 g iaurt degresat, 1 lingura de miere.

Mod de preparare: se taie miezul pepenelui in cuburi si se pune intr-un castron. Se adauga fructele de padure spalate si scurse, apoi iaurtul bine amestecat cu miere.

Aport caloric: circa 210 kcal.

Pepene cu fulgi de ovaz sau porumb

Ingrediente: 150 g miez de pepene, ½ pahar iaurt degresat, 1 lingurita seminte de doveac decojite sau miez de nuca, 1 ½ linguri de fulgi de cereale.

Mod de preparare: miezu fructeor se taie bucatele si se amesteca cu iaurt. Semintele de dovleac sau miezul de nuca se zdrobesc in mojar si se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime, impreuna cu fulgii de cereale. Se pun peste pepene si iaurt.

Aport caloric: circa 140 kcal.

Pranzul

Salata de mere si pepene

Ingrediente: ½ lingura ulei de masline, 1 lingura apa fiarta cu putin delikat, piper proaspat macinat, 1 rosie, 200 g miez de pepene, 1 mar, 1 lingurita sos de soia sau alt sos fara maioneza, verdeturi tocate (busuioc, patrunjel, marar).

Mod de preparare: se taie rosia marunt, pepenele in bucatele, iar marul se rade. Se amesteca toate cu sosul de soia, apa fiarta cu delikat, piperul si verdeturile.

Aport caloric: circa 300 kcal.

Gaspacho de pepene

Ingrediente: ¼ pepene galben, 1 conserva mica de rosii cojite, ½ lamaie, busuioc verde, piper, sare, 1 lingura untdelemn, putin sos picant.

Mod de preparare: se curata pepenele de coaja, se taie bucati, se caleste maximum doua minute in untdelemn, pana lasa zeama. Se amesteca cu rosiile, zeama de amaie, 10 frunze de busuioc, apoi se paseaza prin sita si se pune la rece. Inainte de a- servi, se condimenteaza cu sare, piper si sos picant.

Aport caloric: circa 270 calorii.

Cina

Salata de pepene galben cu piept de pui

Ingrediente: ¼ pepene galben, 150 g piept de pui, ½ ceapa, 1 pahar de iaurt degresat, ½ portocala, 1 lingurita suc de lamaie, 50 g salata verde, sare, piper.

Mod de preparare: se curata pepenele de seminte, de coaja, apoi se taie in bucati mici. Se prajeste pieptul de pui si se taie fasii. Se amesteca cu pepenele, ceapa tocata sau rasa si un sos preparat din iaurt, sucul de portocala, sucul de lamaie, piper si sare.

Aport caloric: circa 320 kcal.

Pepene cald

Ingrediente: 100 g agrise, 200 g pepene galben, 1 lingura de miere, 1 pahar de iaurt degresat.

Mod de preparare: se pun agrisele intr-o craticioara, se zdrobesc, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba 3 minute. Se adauga pepenele taiat bucatele si iaurtul. Se amesteca toate, se lasa sa se infierbante usor si se servesc.

Aport caloric: circa 260 kcal.