Interferente.ro Lifestyle Retete Crema de vanilie cu frisca

Sâmbătă, 24 August 2013 20:15

Crema de vanilie cu frisca

 

Iata o reteta pentru crema de vanilie cu frisca care poate fi consumata simplu sau poate fi folosita la obtinerea de eclere, profiterol, rulouri, prajituri sau alte deserturi.

 

Ingrediente

300 g frisca

150 ml lapte

150 g zahar

3 oua

15 ml rom

zahar vanilat

 

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar, rom si se continua baterea pana cand se intareste spuma.

Glbenusurile se freaca cu 50 g zahar intr-un castron peste care se adauga treptat laptele. Compozitia se bate cu telul timp de 10 minute, incalzind-o pe un vas cu apa clocotita, pana cand aceasta se leaga (sodou subtire).

Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat pentru aroma. Compozitia se lasa apoi sa se raceste intr-un vas cu apa. Cand este complet rece se adauga albusul si jumatate din cantitatea de frisca, amestecand usor cu telul prin rasturnare.

Crema se pune in pahare sau cupe si se orneaza cu restul de frisca. In general, crema se tine la rece in frigider 2-3 ore, dupa care trebuie consumata, deoarece spuma se lasa si nu mai are aspect placut.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: