Interferente.ro Lifestyle Retete Crema de vanilie cu frisca si gelatina

Duminică, 25 August 2013 21:28

Crema de vanilie cu frisca si gelatina

 

Iata o reteta delicioasa si aromata pentru crema de vanilie cu frisca si gelatina. Crema de vanilie cu gelatina poate fi preparata si in alte variante, cu cacao sau cu cafea.

 

Ingrediente

150 ml lapte

500 g frisca

150 g zahar

3 oua

20 g gelatina

15 ml rom

zahar vanilat

 

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in laptele rece, cu cel putin o ora inainte. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, romul si se continua baterea, pana cand se intaresc.

In lapte rece cu gelatina se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, dupa care vasul se incalzeste in baia de apa. Compozitia se bate repede cu telul timp de 6-7 minute, ca sa nu se produca branzirea. Aveti grija, trebuie sa se infierbinte suficient pentru a se ingrosa, capatand consistenta unei smantani groase si pufoase. Vasul se ia de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si se raceste cu apa rece.

Intre timp, se continua baterea cu telul pentru a avea loc o racire uniforma si a obtine o crema cu consistenta fina. Se adauga treptat frisca rece scoasa din frigider, amestecand cu telul usor prin rasturnare.
Se tine crema la frigider 3-4 ore, dupa care se rastoarna si se orneaza cu frisca si cu gelatina.


Newer news items:
Older news items: