Joi, 06 Februarie 2014 18:34 |
Carnea proaspata si calitatea carnii in consumE o certitudine ca in zilele de azi consumul de carne este mare, fiind un aliment de baza. Nu uitati insa sa fiti atenti atunci cand cumparati din magazine si de la supermarket carne. Principalul aspect de care ar trebui sa tineti seama este … calitatea carnii, iar principala insusire o reprezinta … prospetimea. Se pot distinge trei categorii: carnea proaspata, carnea relativ proaspata si carnea alterata, iar in acest articol vom incerca sa facem o scurta referire la criteriile de apreciere organoleptica a calitatii carnii proaspete.Asadar, atunci cand sunteti la cumparaturi si vreti sa cumparati carne, fiti atenti mai ales la: aspectul exterior, culoare, consistenta, miros, maduva oaselor si la aspectul bulionului dupa fierbere si sedimentare. Sa detaliem insa aceste aspecte.Daca doriti calitate si carne proaspata, trebuie sa aveti in vedere:Aspectul exterior – Daca carnea este proaspata, aceasta va avea la surpafata o pelicula uscata, nici intr-un caz lipicoasa sau acoperita cu pete de mucegai. De asemenea, grasimea trebuie sa aiba culoare, tendoanele sa fie lucioase, elastice si tari, iar suprafetele articulare trebuie sa fie netede si lucioase. Nu in ultimul rand, lichidul sinovial trebuie sa fie limpede, sa nu se simta miros de ranced.Culoarea – Carnea proapata are la suprafata o culoare vie, cu nuante de la roz pana la rosu. In sectiune, aceasta este lucioasa, usor umeda, insa fara a fi lipicioasa, avand o culoare specifica si caracteristica speciei. De asemenea, sucul muscular este limpede si se obtine cu greutate.Maduva oaselor – Atunci cand carnea e proaspata, maduva oaselor trebuie sa umple canalul medular in intregime, sa nu fie dezlipita deloc de marginea osului. De asemenea, trebuie sa fie elastica, de culoare si cu o consistenta normala, iar in sectiune trebuie sa fie lucioasa.Bulionul dupa fierbere – Daca carnea este proaspata, bulionul dupa fierbere e limpede, transparent si placut aromat, iar la suprafata se separa un strat cimpact ori insule mari de grasime, cu miros placut si gust delicios.Daca nu veti remarca aceste aspecte, cu siguranta carnea nu este proapata si, in functie de gravitatea situatiei, vorbim despre o carne relativ proapata si in cel mai rau caz de carne alterata. Asadar, mare atentie atunci cand cumparati carne, caci nu e de joaca. E in joc viata dvs. si a celor din jurul dvs., e vorba de starea personala de sanatate.Daca doriti sa cumparati carne transata ori preambalata, luati in seama si alte criterii, precum: cantitatea de os, numarul de bucati din ambalaj, greutatea celei mai mici bucati, grosimea stratului de slanina la carnea de porc ori starea seului la carnea de bovine si ovine.Nu in ultimul rand, cititi eticheta, ingredientele si caracteristicile produsului oferit spre comercializare.
Newer news items:
Older news items:
|
Arma Apheloriei - cianura de potasiu Cand colonia de furnici a fost instiintata de aparitia unui miriapod, asupra intrusului s-a napustit un detasament de insecte razboinice. Furnicile au atacat miriapodul cu...
Read moreWilliam Shakespeare “The nearest thing in incarnation to the eye of God”. Laurence Olivier Biografie William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564 - d. 23 aprilie 1616) este fara urma de indoiala cel...
Read moreZiua Mondiala Anti SIDA - 1 decembrie Data de 1 Decembrie a fost stabilita drept Ziua Internationala Anti SIDA, iar actiunile intreprinse de cei implicati in lupta impotriva acestei maladii au...
Read moreHoroscop Berbec 2012 Afla ce iti prezic astrele pentru semnul tau zodiacal, afla azi horoscop 2012 berbec. Horoscop Berbec - Caracteristici generale 2012 Anul 2012 va fi un an important pentru Berbeci...
Read moreLa primele semne de raceala este bine … La primele semne de raceala (dureri in gat, tuse, friguri), trebuie sa respectam cateva reguli:
Read more„Mica Roma” din Trier Germania „Inainte de Roma a existat Trierul ...”, asa spune legenda. Romanii au fondat acest oras german – cel mai vechi, azi, situat, in Germania, la 10 km...
Read moreDespre sinceritate si prietenie Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu...
Read moreHoroscop Fecioara decembrie 2015 Afla horoscop Fecioara decembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna decembrie 2015 pentru zodia Fecioara: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreSemnificatia si etimologia numelui Litera A Calitati: Imprima o atitudine plina de ambitie si curaj. Cei al caror prenume incepe cu A sunt oameni puternici, independenti si activi. Au o mentalitate de...
Read moreRomania a invins Bosnia cu 3-0, in preliminariile EURO 2012 Romania - Bosnia Scor: 3-0 Stadion: “Valentin Stanescu”, Bucuresti Marcatori: Mutu (37), Marica (40, 55)
Read moreScrisoare catre Mos Craciun Draga Mos Craciun, ma iarta ca-ndraznesc sa-ti scriu ravas!Si taticu si mamica sunt la teatru, in oras.Si cum stau acasa, singur, si e seara si-i tarziu,M-am gandit...
Read moreDespre timp si masurarea lui Inca din vechime zilele saptamanii sunt sapte la numar, deoarece se considera ca 7 ar avea o anume semnificatie: 7 erau corpurile ceresti cunoscute pe...
Read moreHoroscop Varsator aprilie 2015 Afla horoscop Varsator aprilie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna aprilie 2015 pentru zodia Varsator: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreCitate despre iubire “Tu si eu suntem unul. Nu pot sa te ranesc fara sa ma doara.” Mahatma Gandhi “Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el.” Michelangelo...
Read moreTraditii si obiceiuri specifice sarbatorilor de iarna “Fara obiceiurile si traditiile noastre, fara portul si limba noastra, nu am putea sa ne numim romani.” Traditii si obiceiuri de iarna la romani Obiceiurile calendaristice...
Read morePoezii despre ninsoare, zăpadă şi fulgi de zăpadă Vă oferim spre lectură poezii despre ninsoare, zăpadă și fulgi de zăpadă. Musafirul cu aripi de Mălina Cajal Ninge, ninge tot mai des! Fulgii albi perdele ţes. Vine-o vrabie...
Read more