Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Cadouri si simboluri de Sfantul Valentin Valentine’s Day

Marţi, 11 Ianuarie 2011 19:24

Cadouri si simboluri de Sfantul Valentin - Valentine’s Day

 

De Sfantul Valentin se ofera cadouri, ca simbol al dragostei, de catre cei care sunt indragostiti. Cele mai reprezentative simboluri de Ziua indragostitilor sunt trandafirii, inimioarele, felicitarile, scrisorile, ravasele sau sms-urile de dragoste, reprezentari ale lui Cupidon, pasarile iubirii si porumbeii, nodurile dragostei, panglicile, funditele, litera X simbolizand sarutul.

 

Trandafirii
Trandafirul este considerat a fi cel mai expresiv simbol al iubirii. Oferirea de trandafiri este un gest rafinat si un simbol esential al dragostei si poate ajunge la inima oricarei femei. Trandafirii simbolizeaza iubirea, compasiunea, pacea, prietenia si romantismul. Sunt foarte multe culori de trandafiri, de aceea trebuie sa alegi exact culoarea care iti exprima cel mai bine sentimentele. Spre exemplu, rosu este culoarea pasiunii, galbenul este culoarea geloziei, albul reprezinta devotament si dragoste adevarata, rozul simbolizeaza prietenia iar trandafirii albastri armonia. Citeste mai multe despre flori ...  

 

Inimioarele
Nimic nu poate simboliza iubirea mai mult decat inimioarele. Sa-i dai cuiva inima, inseamna sa-i dai toata fiinta ta, inima fiind centrul existentei fiecaruia dintre noi. Inima strapunsa de o sageata, constituie cel mai important simbol de Ziua Indragostitilor. Imaginea inimii in care este infipta o sageata semnifica riscul pe care si-l asuma orice indragostit, de a fi iubit cu adevarat sau de a fi respins si a i se rani, in acest fel, inima. Aceeasi reprezentare grafica poate fi vazuta si ca un simbol al uniunii sau contopirii dintre un barbat si o femeie. Originea inimilor de Sfantul Valentin incepe undeva in jurul secolului XII, cand oamenii, neinzestrati cu cunoasterea adevaratei functiuni anatomice a inimii, dar constienti de cresterea pulsului in momentele in care cineva era suparat sau fericit, au inceput sa conceapa inima ca o sursa a emotiilor si sentimentelor. De asemenea, poetii si artistii au accentuat dintotdeuna rolul inimii in sentimentele de iubire, astfel incat, odata cu trecerea timpului, iubirea si inima au devenit strans conectate in mintea si imaginatia oamenilor. Populara expresie englezeasca “a purta inima cuiva pe maneca hainei” provine din traditia din Marea Britanie si SUA din anii 1800, cand tinerii barbati obisnuiau sa isi agate pe maneci bucatele de hartie sub forma de inimi pe care erau scrise numele iubitelor lor. Deci, un cadou sub forma unei inimi e foarte potrivit pentru o astfel de zi speciala.

 

Felicitarile, scrisorile, ravasele sau sms-urile de dragoste

Indiferent de forma de transmitere cateva randuri scrise din suflet pot insenina aceasta zi si aduce zambetul pe fetele indragostilor. Se spune ca Sfantul Valentin este cel care a trimis primul o astfel de scrisoare de dragoste inainte de a muri fetei pe care o iubea.

Primele felicitari confectionate special pentru ziua de Sfantul Valentin au realizate in anul 1800, si de atunci dateaza traditia trimiterii de felicitari. La inceput felicitarile erau confectionate din dantela si satin iar mesajele erau scrise de mana. In zilele noastre putem gasi felicitari special tiparite pentru aceasta zi, care contin mesaje si simboluri ale iubirii precum trandafiri rosii, inimioare sau cupidoni. Te poti inspira de aici ...


Cupidon
Celebrul Cupidon, micutul ingeras poznas care arunca in stanga si-n dreapta cu sagetile dragostei si face victime, este indragit si asteptat de multe persoane care nu au inca partener si de asemenea, mai putin indragit de cei care nu isi gasesc perechea potrivita. Potrivit legendei, oricine este lovit de sageata lui Cupidon, se indragosteste de prima persoana cu care se intalneste. Grecii il numesc Eros (caci se stie ca in mitologia greaca el e Zeul Iubirii), in timp ce romanii il stiu sub numele de Cupidon, fiul lui Venus (zeita Iubirii). Cupidon este infatisat cu un ingeras cu aripi, purtand un arc si o tolba cu sageti si este un simbol foarte uzual cu ocazia Zilei Indragostitilor. Oricine era lovit de sagetile lui era condamnat sa se indragosteasca. Se spune ca sagetile lui Cupidon sunt invizibile, astfel incat nici un muritor sa nu poata fi constient de subtilul atac al lui Cupidon. Cine este Cupidon?

 

Pasarile iubirii si porumbeii

Se spune ca in ziua de Sfantul Valentin pasarile isi gaseau perechea. Aceasta convingere inca o mai au persoanele indragostite. Pasarile dragostei vin in sprijinul acestei credinte si se spune ca nu pot trai una fara cealalalta. Pasarile dragostei, stiintific denumite Agapornis, sunt niste specii de papagali viu colorati. Daca iti cumperi o astfel de pereche de papagali si ii tii impreuna, in colivie, acestia vor sta tot timpul unul langa celalalt si se vor giugiuli. Exista, in acelasi timp, superstitia ca aceste pasari nu pot supravietui mortii perechii lor. Porumbeii simbolizeaza, in traditia crestina puritatea, inocenta si blandetea. O trasatura specifica porumbeilor este extrema fidelitate fata de partener. Spre deosebire de majoritatea vietuitorelor de pe pamant, porumbeii raman credinciosi perechii lor de-a lungul intregii vieti. Potrivit unui mit, zeita romana Venus considera porumbeii ca fiind fiinte sacre tocmai datorita acestui atasament dintre membrii cuplului. Ganguritul porumbeilor este asemuit unoeri cu adevaratul limbaj al iubirii.


Nodurile dragostei

Nodurile dragostei consta dintr-o serie de impletituri si innodari care par sa nu aiba nici inceput, nici sfarsit. Acestea simbolizeaza dragostea nemuritoare, eterna si sunt o populara emblema celtica. In traditia araba se spune ca, tinerele fete, constranse de rigorile religioase musulmane sa stea doar in casa, isi exprimau dragostea prin intermediul unor astfel de noduri impletite in covoare. Barbatii le raspundeau folosind acelasi mesaj cifrat al nodurilor.

 

Panglicile, funditele, dantelele si volanasele

Aceste elemente au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri de printi si nobili, care purtau esarfe impodobite cu dantele, panglici sau volanase, special lucrate de iubitele lor. De asemenea, regii si cavalerii care porneau catre o batalie primeau in dar de la sotiile sau iubite lor cate o panglica care sa ii protejeze si sa le reaminteasca de ele. Panglicile sunt sinonime cu dragostea si romantismul. De-a lungul timpului, panglicile si funditele au devenit un accesoriu foarte popular pentru cadourile oferite de Sfantul Valentin.

 

Litera X , simbol al sarutului

Litera X a devenit de-a lungul timpului un simbol al sarutului. Originea acestui simbol vine din evul-mediu. Pentru ca pe vremea aceea erau multe persoane analfabete, cand trebuiau sa semneze un document scriau litera X. Pentru a-si dovedi sinceritatea semnatarul aseza un sarut peste semnul X. Astazi, un X sau mai multe X-uri trimise persoanei iubite simbolizeaza pupici si sarutari.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: