Miercuri, 05 Decembrie 2012 16:43

Cadouri de Moş Nicolae

În fiecare an, pe 6 decembrie, credincioşii de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, personalitate asociată generozităţii, altruismul şi curăţeniei spirituale. Sfântul Nicolae a devenind cunoscut pentru credinţa, zelul şi dragostea pentru semeni şi, în special, pentru copii.

Sărbătoarea de Sfântul Nicolae este un prilej de bucurie pentru copii, dar şi pentru cei mari. Cu toţii aşteptăm să primim daruri de la Moşul în noaptea de 5 decembrie. Chiar dacă Moşul nu se arată întotdeauna vom găsi în ghetuţe, cizmuliţe sau şoseţele tot ceea ce ne dorim.

Moş Nicolae este, de fapt, Sfântul Nicolae şi primele cadouri le-a făcut unor fetiţe sărace care s-au rugat Lui Dumnezeu să le ajute deoarece tatăl lor rămas văduv, era sărac, nu avea cu ce să le crească şi erau în pericolul de a fi luate de lângă părintele lor. Sfântul Nicolae le-a răspuns la rugăciuni şi le-a pus trei punguţe cu galbeni, câte una pentru fiecare. Astfel, fetele au putut rămâne acasă, lângă tatăl lor.

La noi, de Moş Nicolae, copiii cuminţi primesc pe lângă dulciuri şi jucării şi o nuieluşă-jordea frumos colorată, iar cei mai năzdrăvani primesc o nuieluşă adevărată, simbolizând o eventuală pedeapsă.

Sfântul Nicolae sau ideea de moş care aduce daruri copiilor datează din vechime. Oriunde în lume ne-am afla, luna decembrie este luna veseliei, bunătăţii, altruismului, generozităţii şi mai ales a darurilor. Sărbătoarea de Sfântul Nicolae, în aceeaşi măsură religioasă şi mitică, încărcată de emoţie şi voie bună, deschide sezonul alb şi pur al visării, magiei şi spiritualităţii.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: