Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Beneficiile sanatoase ale sarutului

Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 04:00

Beneficiile sanatoase ale sarutului

 

Care sunt beneficiile sanatoase ale sarutului?

Sarutatul nu este doar un mod de a iti satisface placerea in viata, ci are si cateva beneficii sanatoase. De la problemele de presiune sangvina pana la o minte stresata, sarutul poate rezolva multe probleme de sanatate. Sarutul prelungeste viata, arde caloriile, creeaza anticorpi si aduce multe alte beneficii. Rezultatele unor studii efectuate la nivel mondial demonstreaza ca sarutul este o placere absolut necesara, cu conditia ca partenerii sa aiba o igiena bucala adecvata.

 

Curatatul dintilor. Se crede ca saliva din timpul sarutului poate ajuta la curatatul dintilor si de asemenea, impotriva placii formate pe ei. Saliva contine substante diverse, ca grasimi, saruri minerale, proteine care indeparteaza cresterea bacteriilor si acizii acumulati pe dinti. In conformitate cu ultimele studii, schimbul de substante prin sarut ajuta la formarea anticorpilor care lucreaza cu antigeni asociati multor afectiuni. Deci, daca nu vrei sa faci o vizita la stomatolog prea des, practica sarutul mai mult decat de obicei.

 

Mentine buna functionare a inimii. Sarutatul intretine sistemul cardio-vascular si mentine in limite normale tensiunea arteriala si colesterolul, ajuta la imbunatatirea functionarii inimii. De asemenea, sarutul poate ajuta hipertensivii sa isi scada presiunea sangvina. Te saruti si iti mentii si organele vitale in conditii bune!

 

Incetineste imbatranirea. Procesul sarutului scade viteza cu care liniile specifice varstei si imbatranirii apar pe fata. Participarea muschilor variati ai fetei in ale sarutatului poate sa aduca stralucire fetei si sa elimine primele semne si simboluri ale varstei. Sarutul pune in miscare mai bine de 34 de muschi faciali luptand astfel impotriva aparitiei ridurilor.

 

Eliberarea mintii de stres. Cand te saruti, te simt fericit, vesel si plin de energie. Sarutandu-te regulat, poti sa mentii stresul la distanta de mintea ta si sa adaugi un procent semnificant la durata vietii tale. Sarutul relaxeaza si atenueaza efectele stresului. Oxitocina este un hormon despre care se stie ca este implicat in activitatile de socializare, astfel incat cercetatorii estimeaza ca nivelul acestui hormon este mai ridicat in timpul sarutului, in timp ce nivelul cortizolului, supranumit si hormonul stresului, scade.

 

In afara de asta, sarutatul arde si calorii. Un sarut rapid, doar prin unirea buzelor, arde 2-3 calorii, iar unul franzutesc, avand contact cu limba, 5 calorii. Un sarut care dureaza 60 de secunde arde 26 de calorii.

 

Senzitivitatea buzelor este de 200 de ori mai mare decat cea a degetelor. "Pipaitul" cu buzele este infinit mai senzual decat cel cu degetele.

 

In timpul sarutului, corpul secreta o substanta narcotica de 200 de ori mai puternica decat morfina, ceea ce explica starea de euforie pe care o simt partenerii. Potrivit ultimelor studii, acest transfer sporeste productia de anticorpi, sarutul fiind echivalentul unui vaccin natural, deoarece, pe langa cele 40.000 de bacterii, trec de la un partener la altul si substante anti-bacteriene.

 

In Franta, sarutul mai e numit “unirea sufletelor”. Drept urmare, refuzul unui sarut de catre un partener mareste riscul dobandirii unor afectiuni psihice la celalalt.

 

Un barbat care-si saruta partenera inainte de a pleca la serviciu traieste cu 5 ani mai mult. Cei care pleaca pur si simplu sunt mai supusi riscului accidentelor din trafic. Explicatia ar fi ca barbatii din a doua categorie sunt distrasi de gandul unei alte zile monotone la serviciu, in timp ce primii pleaca din start cu un tonus bun.

 

Rezultatele unor studii efectuate la nivel mondial demonstreaza faptul ca sarutul prelungeste viata dar cu conditia ca acesta sa nu dureze mai mult de 90 de secunde pentru ca acesta ridica presiunea sangelui, creste numarul batailor inimii, creste nivelul hormonal, deci … reduce viata cu un minut.

 

 

Surse si Adrese Web Utile

http://www.newgirl.ro/beneficii-sanatoase-ale-sarutului/

http://stiri.acasa.ro/articole/social/beneficiile-sarutului

http://www.apropo.ro/luna-martisorului/sarutul-o-placere-absolut-necesara-2429462

http://www.spuse.ro/sarutul/