Alimente benefice pentru sanatatea organismului nostru
Specialistii in nutritie din Germania, in urma unui amplu studiu efectuat si publicat in ziarul Bild, au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce ne protejeaza principalele organe: inima, creierul, ochii, pielea si parul, oasele, stomacul si intestinele, ficatul si rinichii. In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de specialistii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.
Pentru inima
1. Varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine 2. Broccoli – contine calciu, fier si caroten, care ajuta la prevenirea atacurile de cord si aterosclerozei 3. Ridichea – apara impotriva atacurilor de inima 4. Portocala – contine vitamina C, are putine calorii si scade valoarea colesterolului din sange 5. Morcovul – continutul ridicat de acid folic si bioflavonoide protejeaza inima 6. Pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri 7. Ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui 8. Usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale 9. Leurda (usturoiul salbatic) – curata sangele de toxine ajutand la detoxifierea organismului 10. Sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange 11. Uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce nivelul colesterolului 12. Cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul mineralelor specifice continute de aceasta 13. Somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada nivelul trigliceridelor din sange 14. Dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima 15. Cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare 16. Paprika – protejeaza vasele de sange si inima 17. Rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind si un diuretic eficient 18. Maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala 19. Marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular 20. Fasolea neagra – o singura cana de fasole neagra contine intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac 21. Coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E 22. Zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala 23. Murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului 24. Socul – imbunatateste circulatia sanguina 25. Piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima 26. Ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu 27. Rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima 28. Grapefruitul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale 29. Ciuperca Shitake – reduce colesterolul 30. Prunele – previn tromboza 31. Curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei datorita faptului ca sunt bogate in fier, calciu si potasiu 32. Afinele – ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice 33. Ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare 34. Porumbul – contine vitaminele D si K 35. Ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol
Pentru creier
36. Lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului 37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier 38. Carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase 39. Fasolea – creste puterea de concentrare 40. Oul – este o sursa grozava de proteine, galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei 41. Avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia 42. Bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza 43. Caisele – stimuleaza neuronii 44. Stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier 45. Para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “munca” a creierului 46. Mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare 47. Salata verde – calmeaza sistemul nervos
Pentru ochi
48. Castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active 49. Arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare 50. Mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu 51. Limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor 52. Rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati 53. Gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu 54. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor care isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55. Grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur 56. Strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne 57. Patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare 58. Capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne 59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare 60. Ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului 61. Rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele si par
62. Pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii 63. Iaurtul – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A 64. Graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii 65. Orzul – infrumuseteaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive 66. Cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul 67. Hreanul – continutul de substante active regenereaza parul, pielea si unghiile 68. Mustarul natural – regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
Pentru oase
69. Migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase 70. Spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor 71. Meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor 72. Secara – benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc 73. Branza – intareste oasele fiind o excelenta sursa de calciu
Pentru stomac si intestine
74. Tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale 75. Pastarnacul – stimuleaza digestia 76. Mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor 77. Arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa 78. Mararul – amelioreaza indigestia 79. Soia – are proprietati anticancerigene 80. Nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor
Pentru ficat
81. Anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice 82. Sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei 83. Conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului 84. Drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul 85. Nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului 86. Papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul 87. Laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente 88. Menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele 89. Carnea de iepure – degreseaza ficatul 90. Carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B
Pentru rinichi
91. Sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare 92. Visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces 93. Castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor 94. Telina – protejeaza rinichii de virusuri 95. Varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi 96. Gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza 97. Ridichea neagra – este un antibiotic natural 98. Varza murata – detoxifica organismul 99. Hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet 100. Patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Related news items:
Newer news items:
Older news items:
|