Interferente.ro Sanatate Naturiste Albinele adevarati terapeuti pot trata 500 de boli

Duminică, 30 Mai 2010 22:31

Albinele – adevarati terapeuti

pot trata cinci sute de boli

 

Unguentele si solutiile injectabile pe baza de venin de albine sunt alternative terapeutice excelente, veninul albinelor are proprietati antiinflamatorii de o suta de ori mai puternice decat cortizonul si poate fi administrat in 500 de boli, printre care si unele care afecteaza oasele si aparatul respirator.

Veninul de albine este un produs de secretie folosit de albine atat pentru apararea individuala, cat si pentru apararea coloniei, a explicat dr. biochimist Cristina Mateescu, de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Bucuresti.

Veninul contine un complex de substante foarte active, mai ales de origine proteica.

 

Recoltarea veninului se face cu ajutorul unui aparat special care emite impulsuri electrice de o anumita intensitate si frecventa, stimuland albina sa intepe o folie de latex, fixata pe o placa de sticla.

Aceasta metoda de recoltare a veninului nu afecteaza viata albinelor, stiut fiind faptul ca, in mod normal, cand inteapa, albina moare.

Apitoxina este substanta ramasa dupa ce partea volatila a veninului de albine dispare, in contact cu aerul. Diversele preparate (sub forma injectabila, solutii fizioterapice sau unguente) care au ca principiu activ apitoxina pot fi folosite pentru tratarea diverselor afectiuni reumatismale.

Fata de orice alte medicamente, care in principiu se bazeaza pe administrarea de antiinflamatorii de tipul corticozilor de sinteza (care au si efecte secundare asupra sanatatii) sau a subtantelor nesteroidice cu actiune antiinflamatoare (aspirina, ibuprofen etc.), odata ajuns in organism, veninul de albine stimuleaza mecanismele proprii organismului de producere a cortizolului.

Astfel, veninul stimuleaza hipofiza, iar aceasta, la randul ei, printr-o serie de reactii hormonale in lant, stimuleaza cortexul glandelor suprarenale sa secrete cortizon.

In Statele Unite ale Americii, terapia cu venin de albine (prin intepaturi directe) sau injectarea de apitoxina, se aplica pe scara larga, pentru tratarea afectiunilor reumatismale, a sclerozei multiple, a unor forme de fibromialgie si a altor afectiuni ale sistemului locomotor.

Un alt detaliu curios, potrivit specialistei, este ca organismul uman reuseste sa se obisnuiasca cu veninul, asa incat dupa mai multe sedinte intepaturile dor mai putin. Cu toate acestea, veninul nu-si pierde capacitatea reactiva asupra bolii.

Tratamentul cu albine, indicat in 500 de boli, printre care boli ale sistemului osos si aparatului respirator, este contraindicat persoanelor cu diabet de tip 1 si afectiuni ale ficatului si rinichilor. Odata diagnosticata boala pacientului, se vor folosi aceleasi puncte ca in acupunctura pentru plasarea albinelor care injecteaza veninul cu propriile ace.
"Nu este un tratament agresiv. Multa lume confunda intepaturile de albina cu cele de viespe, care sunt mult mai dureroase. Intepaturile de albina au cam acelasi efect pe care il au cele de tantar", a explicat Adela Perez.

Unguentul cu venin de albine este indicat in dureri reumatismale, articulare si musculare, lumbago, sciatica, degeraturi. Se aplica pe zonele durerose, articulatiile bolnave sau in apropierea acestora.

Alaturi de alte componente, veninul de albine produce o crestere a temperaturii cutanate, intensifica irigatia sangvina pana in profunzimea muschiului, corectand lipsa de oxigen din zona dureroasa si avand in acelasi timp si o importanta actiune antiinflamatoare.

Crema cu venin de albine este speciala pentru masaj. Substantele pe care le contine ajuta la mentinerea supletei muschilor si a incheieturilor, precum si la relaxarea musculara. Poate fi folosita pentru masajul sportivilor, intinderi musculare si pentru imbunatirea circulatiei sangvine.

 

 

Surse si Adrese Web Utile

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-01-29/albinele-pot-trata-cinci-sute-de-boli.html

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/albinele-adevarati-terapeuti-282968

http://ro.wikipedia.org/wiki/Albin%C4%83

http://www.lumea-copiilor.ro/animale/albinele/albinele.php

http://www.referat.ro/referate/Totul_despre_Albine_bde53.html

http://www.gradinapovestilor.ro/natura/natura.shtml

http://didyouknow.org/romania/animals/bees_ro.html

http://www.3838.co.jp/romanian/mitsubachi_park/lifestyle/itinen.html

http://mucenicul.wordpress.com/2009/08/04/chemtrails-au-ucis-albinele-melifere-operatiunea-secreta-a-nato-si-natiunilor-uniteun/

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: